Rijopleidingen

Algemeen;
De hedendaagse samenleving en het huidige verkeersbeeld in Nederland is drastisch verandert. De drukte en stress nemen toe en de verkeerstolerantie neemt af. Een samenleving die een steeds grotere inzet vereist van hulpverleners in geval van calamiteiten.
Deze verandering vereist hierdoor een grotere rijvaardigheid van hulpverleners en chauffeurs om snel, veilig en voorbereid op plaats van incident te komen.
De Rijopleidingen van GTO Protection zijn een maatwerkgerichte rijopleidingen, waarbij theorie en praktijk afwisselend worden gedoceerd in een veilige leeromgeving en het reeds geleerde direct tijdens de lessen kan worden toegepast. Tijdens de opleiding krijgt de kandidaat enkele casussen welke uit de praktijk zijn overgenomen en de kandidaat in een realistische rijsetting brengt.

Opleidingsdoel;
De Rijopleidingen hebben als “end-state” dat de kandidaat in staat is om zelfstandig, veilig, omgevingsbewust en zonder aanwijzingen de leerdoelen kan toepassen tijdens het rijde ( met en zonder O&G ) in stressvolle situaties.
De door GTO Protection aangeboden rijopleiding verhoogt de rijvaardigheid en vergroot de inzetveiligheid van de chauffeur. Hierdoor geschied de inzet op een meer zelfverzekerde en veilige manier en kan de chauffeur zich volledig richten op zijn of haar primaire taak.

Doelgroep;
De opleidingen zijn bedoeld voor alle bestuurders van voorrangs- en hulpverleningsvoertuigen, waaronder;

  • Officieren van Dienst Veiligheidsregio
  • Ambulance chauffeurs RAV
  • Rapid responders RAV

Docenten;
De rijopleidingen worden verzorgt door Rijks- en CBR gecertificeerde docenten Specialistische Rijopleiding die werkzaam zijn op de Politieacademie en/of bij de Koninklijke Marechaussee en op dagelijkse basis gespecialiseerde eenheden opleiden aangaande de voortgezette- en specialistische rijopleidingen.

Kunnen wij iets voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onze diensten en service en wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Laat het ons weten en neem contact met ons op.

Vraag het ons